Întrebări frecvente

MySQL - Powered By Kayako SupportSuite
 MySQL
Solutie

MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relaţional, produs de compania suedeză MySQL AB şi distribuit sub Licenţa Publică Generală GNU. Este cel mai popular SGBD open-source la ora actuală, fiind o componentă cheie a stivei LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP).

Deşi este folosit foarte des împreună cu limbajul de programare PHP, cu MySQL se pot construi aplicaţii în orice limbaj major. Există multe scheme API disponibile pentru MySQL ce permit scrierea aplicaţiilor în numeroase limbaje de programare pentru accesarea bazelor de date MySQL, cum are fi: C, C++, C#, Borland Delphi, Java, Perl, PHP, Python, FreeBasic, etc., fiecare dintre acestea folosind un tip spefic API. O interfaţă de tip ODBC denumită MyODBC permite altor limbaje de programare ce folosesc această interfaţă, să interacţioneze cu bazele de date MySQL cum ar fi ASP sau Visual Basic. În sprijinul acestor limbaje de programare, unele companii produc componente de tip COM/COM+ sau .NET (pentru Windows) prin intermediul cărora respetivele limbaje să poată folosi acest SGBD mult mai uşor decât prin intermediul sistemului ODBC. Aceste componente pot fi gratuite (ca de exemplu MyVBQL) sau comerciale.

Licenţa GNU GPL nu permite încorporarea MySQL în softuri comerciale; cei care doresc să facă acest lucru pot achiziţiona, contra cost, o licenţă comercială de la compania producătoare, MySQL AB.

MySQL este componentă integrată a platformelor LAMP sau WAMP (Linux/Windows-Apache-MySQL-PHP/Perl/Python). Popularitatea sa ca aplicaţie web este strâns legată de cea a PHP-ului care este adesea combinat cu MySQL şi denumit Duo-ul Dinamic. În multe cărţi de specialitate este precizat faptul ca MySQL este mult mai uşor de invăţat şi folosit decât multe din aplicaţiile de gestiune a bazelor de date, ca exemplu comnda de ieşire fiind una simplă şi evidentă: „exit” sau „quit”.

Pentru a administra bazele de date MySQL se poate folosi modul linie de comandă sau prin descărcare de pe internet o interfaţă grafică a acestui mod: MySQL Administrator şi MySQL Query Browser. Un alt instrumenmt de management al acestor baze de date este aplicaţia gratuită, scrisa in PHP, phpMyAdmin.

MySQL poate fi rulat pe multe dintre platformele software existente: AIX, FreeBSD, GNU/Linux, Mac OS X, NetBSD, Solaris, SunOS, Windows 9x/NT/2000/XP/Vista.Detaliile Articolului
ID-ul Articolului: 14
Creat la: 05 Dec 2007 02:53 PM

 Acest raspuns a fost de ajutor.  Acest raspuns nu a fost de ajutor.

 Inapoi

Help Desk Software By Kayako SupportSuite v3.60.04

Powered by WHMCompleteSolution

Navigare rapidă

Limba: