Întrebări frecvente

Optimizare Wordpress - Powered By Kayako SupportSuite
 Optimizare Wordpress
Solutie

O instalare default wordpress poate fi facuta extrem de usor, este mai mult decat suficienta si nu aduce probleme unui server de hosting pe care este gazduita in contextul unui site nou, cu un numar mediu de vizitatori zilnici (pana in 100 - 200 vizitatori unici)

In momentul in care un blog wordpress incepe sa creasca ca numar de posturi si ca numar de vizitatori, trebuie luate in calcul mai multe variabile pentru ca acesta sa nu fie o povara pentru un server web.

  •  Folosirea unui numar mare de pluginuri si widgeturi duce la cresterea considerabila a dimensiunii paginii servite vizitatorului, implicit introduce un consum mai mare de trafic/pagina/vizitator fapt care poate duce la consumarea traficului inclus in pachetul de gazduire, de asemenea fiecare plugin face conexiuni aditionale la baza de date din spatele site-ului, marind si mai mult timpul de servire al unei pagini. Pentru a verifica acest timp de incarcare al unei pagini, o unealta foarte utila este extensia Firebug din browserul Firefox, care afiseaza punctual timpul de incarcare al fiecarui element dintr-o pagina. De multe ori testand pluginuri si widgeturi diverse pentru blogul dumneavoastra, acestea raman activate si nu folosesc nici unui scop. Accesati interfata de administrare, si asigurati-va ca toate pluginurile folosite va sunt utile, si le folositi in mod curent.

  • Folosirea permalinkurilor poate fi o unealta foarte buna in ceea ce priveste partea de SEO a unui site dar devine un mare consumator de resurse in ceea ce priveste serverul apache din cauza folosirii intensive a modulului rewrite in cazul unui blog cu multe posturi si categorii. In acest sens au fost dezvoltate pluginuri care se ocupa de traducerea continutului dinamic in continut static, implicit mai putine conexiuni la serverul mysql, si o utilizare redusa a modulului php si a celui de rewrite. Din pluginurile testate va recomand  W3 Total Cache si WP Super Cache, in aceasta ordine. Despre acestea puteti citi mai multe pe paginile web dedicate lor, si puteti sa cititi recenzii, sa le testati si sa va decideti asupra unuia din ele:

W3 Total Cache - http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/

WP Super Cache - http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/

Ca si optimizare vizibilitatea se va vedea in decursul timpului comparand perioade din zilele, saptamanile sau chiar lunile trecute cand traficul era aproximativ acelasi si nu se folosea un plugin pentru cache.

  • Folosirea in cadrul template-ului site-ului a unei teme care contine imagini neoptimizate pentru web, poate duce din nou la timpi de incarcare mari, si la consum de trafic in detrimentul dumneavoastra. Daca va ganditi ca o imagine de 100 KB este folosita undeva, aceasta nu pare atat de mare, dar in momentul in care ea este incarcata de 1000 de ori pe zi, 30.000 de ori pe luna, un calcul matematic simplu poate sa fie un bun stimulent in directia optimizarii acestei imagini, si a celor de pe langa ea.
  • Folosirea de imagini mari in continutul posturilor, de asemenea poate duce la consumul prematur al traficului alocat, si la senzatia de incarcare greoaie a site-ului.  


Detaliile Articolului
ID-ul Articolului: 69
Creat la: 29 Oct 2010 01:04 PM

 Acest raspuns a fost de ajutor.  Acest raspuns nu a fost de ajutor.

 Inapoi

Help Desk Software By Kayako SupportSuite v3.60.04

Powered by WHMCompleteSolution

Navigare rapidă

Limba: